БИТ ФЕСТ„30 ГОДИНИ КОМУНА НА ВЛАСИТЕ – БИТОЛА“

БИТ ФЕСТ„30 ГОДИНИ КОМУНА НА ВЛАСИТЕ – БИТОЛА“

Со ретроспективна изложба, Комуната на Власите „Браќа Манаки“ го започна одбележувањето на својот голем јубилеј „30 години Комуна на Власите“. Изложбата на која се наоѓаат голем број фотографии од досегашните активности, беше отворена во Црквата „Свети Елена и Костантин“. Изложбата на 7 ми август ќе биде претставена во селото Маловишта, на осми во селото Нижеполе и на деветнаесетти во селото Гопеш.