„ВОДОВОД” АПЕЛИРА НА РАЦИОНАЛНО ТРОШЕЊЕ НА ВОДАТА

„ВОДОВОД” АПЕЛИРА НА РАЦИОНАЛНО ТРОШЕЊЕ НА ВОДАТА

По повод 22 март, Светскот ден на водите, директорот на ЈКП „Водовод“ Битола Горан Козаров истакна дека оваа година е година посветена на заштита на водата. Во таа насока ќе се одвиваат и активностите на ова јавно претпријатие, кое ќе работи на санација и отстранување на дефектите со цел да се намалат трошоците на вода, рече Козаров на средбата со градоначалничката на Општина Битола, Наташа Петровска. Тој апелираше и на зголемена свест кај граѓаните во однос на потрошувачката на вода, затоа што на глобално ниво веќе мора да се размислува на заштеда на овој основен животен ресурс.