ВО ПОСЕТА НА ПРВОРОДЕНИТЕ ВО 2016

ВО ПОСЕТА НА ПРВОРОДЕНИТЕ ВО 2016

Prvorodeni2016-4 Prvorodeni2016-3 Prvorodeni2016-2 Prvorodeni2016-1

Првороденото бебе во 2016 година во битолската клиничка болница е женско. Во болницата Плодност во првите часови од Новата година се роди едно машко бебе. Традиционално и оваа година градоначалникот д-р Владимир Талески ги посети првородените им подели прикладни подароци и им посака најубави желби за здрав, долг и среќен живот.