Втор концерт во чест на Панде Татарчев – концертна сала Завод и Музеј

Втор концерт во чест на Панде Татарчев – концертна сала Завод и Музеј

Во концертната сала на Завод и Музеј-Битола, по втор пат се одржа концерт во чест на професор Панде Татарчев.

По успешниот лански концерт, на барање на публиката во рамките на јубилејното битолско културно лето БИТ ФЕСТ 2015, со многу музика и поезија беше овековечен вториот концерт во негова чест, коишто го  приредија неговите ученици, се со цел да не се заборави ликот и делото на големиот професор.

За време на концертот беа изведени дела од најзнчајниот кларинетски опус.

Настапија:  м-р Стојо Мисерлиовски–кларинет, Игор Бакревски-кларинет, Марјан Бакревски-кларинет и м-р Билјана Димовска-клавир.

BF2015KoncertTatarcev_1 BF2015KoncertTatarcev_2 BF2015KoncertTatarcev_3 BF2015KoncertTatarcev_4 BF2015KoncertTatarcev_5 BF2015KoncertTatarcev_6