ГОДИШНА ИЗЛОЖБА НА ДЛУБ-БЛАГОДАРНИЦА ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА ПЕТРОВСКА

ГОДИШНА ИЗЛОЖБА НА ДЛУБ-БЛАГОДАРНИЦА ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА ПЕТРОВСКА

Во Магазата синоќа беше отворена годишната изложба на Друштвото на ликовните уметници на Битола. Триесетина уметници, членови на ова друштво имаат изложено над 40 свои модерни уметнички дела, со различни мотиви и техники, од помлади и повозрасни автори.

На градоначалничката на Општина Битола, м-р Наташа Петровска и беше доделена Благодарница за успешна соработка и афирмкација на активностите на Друштвото на ликовните уметници на Битола.

На отворањаето на изложбата, пред присутните се обрати претседателката на ДЛУБ Нела Петровска, а за значењето на изложбата говореше Лилјана Христовска.

Секоја година на традиционалнта изложба се доделува престижната награда за најдобро ликовно остварување – наградата ,,Борислав Траиковски’, која годинава отиде во рацете на ликовниот уметник и педагог, Александар Поповски.