ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЊАНОВСКИ ГО ОЗНАЧИ ОФИЦИЈАЛНИОТ ПОЧЕТОК НА ТРКАТА „ТРЧАЈ БЕ“

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЊАНОВСКИ ГО ОЗНАЧИ ОФИЦИЈАЛНИОТ ПОЧЕТОК НА ТРКАТА „ТРЧАЈ БЕ“

Со учество на 1400 атлетичари од 12 земји од светот, денес во Битола, започна манифестацијата „Трчај бе“, чиј главен поддржувач е општина Битола. Официјалниот почеток на трката, која годинава е и Национално првенство во полумаратон го означи градоначалникот Тони Коњановски, кој им посака успех на натпреварувачите, честитајќи им на организаторите за успешната организација, која од година во година, резултира со се помасовен интерес и посетеност на настанот.

Врвни атлетичари од повеќе земји и домашни вљубеници во трчањето, трчаат на трите патеки долги пет, десет и 21 км низ Битола на овогодишното четврто издание на „Трчај бе“.

На манифестацијата учествуваат и бројни компании, кои давајќи поддршка на овој значаен проект, своите тим билдинг активности, овој викенд ги испланираа токму како учесници на настанот.

Дел од денешниот спортско – забавен хепенинг е и дополнителната музичка програма по патеките, а на главната сцена настапува групата „Љубојна“.