ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА ПЕТРОВСКА ВО ПОСЕТА НА БИТОЛСКОТО МУФТИСТВО

ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА ПЕТРОВСКА ВО ПОСЕТА НА БИТОЛСКОТО МУФТИСТВО

По повод верскиот празник Рамазан Бајрам, градоначалничката на Општина Битола Наташа Петровска го посети битолското муфтиство на Исламската ветска заедница, на покана на муфтијата Амит Расимовски. На традиционалната средба, по повод празникот, градоначалничката изрази благодарност за поканата и упати честитки по повод верскиот празник Рамазан Бајрам.

На заедничката средба со членовите на битолското муфтиство од Исламската верска заедница, се разговараше за актуелните состојби во градот, тековните проекти и активности, а муфтијата ја информираше градоначалничката за активностите за време на постот пред празникот, како и настаните со кои се одбележа овој празник.

Битолското муфтиство од Исламската верска заедница и годинава ја продолжи својата традиција по повод верскиот празник Рамазан Бајрам.Пред просториите на муфтиството во старата битолска чаршија, битолчани, околните соседи дуќанџии и сите посетители кои се најдоа во чаршија, беа послужени со баклава, традиција која се одбележува од 2016 година.