ДЕТСКА НОВОГОДИШНА ПРОГРАМА НА ПЛОШТАДОТ МАГНОЛИЈА

ДЕТСКА НОВОГОДИШНА ПРОГРАМА НА ПЛОШТАДОТ МАГНОЛИЈА

Разиграно, распеано, весело, едукативно и забавно…Ваква беше атмосферата на Плоштадот Магнолија, каде најмладите имаа можност да проследат повеќе содржини од детската новогодишна програма, која за нив ја подготви општина Битола. Програмата започна со настап на изведувачи од детскиот музички фестивал „Тра ла ла 2017“, по што следуваше детската театарска претстава „Новогодишна збрка“. Музичкиот дел продолжи и со детски песнички од детскиот фестивал „СИ-ДО 2017“, а тука беше и детската театарска претстава „Кловновите и Дедо Мраз“. Додека програмските содржини го задржуваа вниманието на сите генерации, со публиката другаруваа новогодишни аниматори: принцези, кловнови и други омилени ликови од сказните. Плоштадот Магнолија во Битола ова новогодишно пладне раскажуваше посебна новогодишна приказна, интересна, занимлива и пред се забавна на која покрај децата, подеднакво се радуваа и возрасните.