ЖИТЕЛИТЕ НА УЛИЦА 13 ЈУЛИ ЌЕ ДОБИЈАТ АСФАЛТЕН ПРИСТАП ДО ДОМОВИТЕ

ЖИТЕЛИТЕ НА УЛИЦА 13 ЈУЛИ ЌЕ ДОБИЈАТ АСФАЛТЕН ПРИСТАП ДО ДОМОВИТЕ

По поставувањеот на мешовитата канализација од страна на KЈП „Нискоградба“, во вредност од 813.828 денари, Општина Битола продолжува со санација и подготовки за асфалтирање и поставување на тротоари на ул. „13 Јули“. Градоначалничката на Општина Битола, во присуство на голем број локални жители, истакна дека конечно граѓаните од овој дел ќе добијат асфалт.

„Деновиве продолжуваме со уредување на коловозот, тротоарско решение и дел од паркингот околу овие згради. Висината на сумата на сегашните инфраструктурни зафати е над 4,7 милиони денари, што значи дека вкупно, со претходно вложеното во канализацијата ќе биде над 5,5 милиони денари. Сакам да нагласам дека овој потег е една заостаната состојба од минатото на нерешена инфраструктура и покрај тоа што биле платени комуналии и воедно била должна општината да го среди овој простор. За жал, во градот имаме низа вакви ситуации, но како сегашна локална самоуправа покажуваме одговорност во решавање на сите овие проблеми“, рече градоначалничката на Општина Битола м-р Наташа Петровска.

Следна фаза на реализација во оваа улица ќе би де поставување на улично осветлување, како и осветлување на паркинг просторот околу зградите.