ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊЕТО НА УЛИЦА КРУШЕВСКА РЕПУБЛИКА

ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊЕТО НА УЛИЦА КРУШЕВСКА РЕПУБЛИКА

Попладнево започна асфалтирањето на улица Крушевска република во должина од 490 метри. Со завршувањето на овој дел од оваа важна сообраќајна артерија во градот, ќе се направи поврзување на улицата „Македонска фаланга“ со улиците во АРМ, со што ќе се овозможи намалување на сообраќајот на улицата „Партизанска“.

За финалната фаза од овој проект, општината инвестира 12.829.250 денари.