ЗАПОЧНА ЕВРОПСКАТА НЕДЕЛА НА МОБИЛНОСТ ВО БИТОЛА

ЗАПОЧНА ЕВРОПСКАТА НЕДЕЛА НА МОБИЛНОСТ ВО БИТОЛА

„Пешачките премини и тротоарите се за деца, не за возила“. Под овој слоган денес и во Битола  започна одбележувањето на Европската недела на мобилност.

Како дел од денешните активности, се вршеше обележување на пешачкиот премин кај О.У. „Трифун Пановски“, а се спроведуваа и едукативни активности на повеќе локации.

Активностите продолжуваат во текот на целата недела, а утре изутрина ќе има времен режим на сообраќај кај хотелот Епинал, кога ќе биде спроведена теренска работилница на отворено, со промоција на безбедни пешачки премини. Ќе бидат реализирани и други едукативно-креативни активности, со цел зголемување на безбедноста преку  едукација и промоција.