ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Се известуваат економските оператори – маркети во руралните средини од подрачјето на Општина Битола, кои имаат можност и заинтересирани се да вршат достава на производи во деновите со 24 часовна забрана за движење, да се пријават на емаил адресата krizenstab@bitola.gov.mk.

Пријавите треба да се достават најдоцна до среда 15.04.2020 до 16:00 часот.

Доставата ќе може да се врши во деновите со 24 часовна забрана за движење, во периодот од 12:00 до 16:00 часот. Работата ќе биде ограничена исклучиво за достава на основни намирници согласно приоритетните барања на граѓаните, без услужување на купувачите во самите маркети.

За маркетите и рестораните на подрачјето на градот, продолжува да важи претходно објавениот список на дежурни маркети и ресторани.

Пријава за online работа и достава на продукти од маркет.doc