ИЗГРАДБА НА КОЛОВОЗ НА УЛИЦА КРУШЕВСКА РЕПУБЛИКА

ИЗГРАДБА НА КОЛОВОЗ НА УЛИЦА КРУШЕВСКА РЕПУБЛИКА

Во тек се градежните активности со кои се врши изградба на коловоз на улица Крушевска Република во должина од 490 метри, на потегот зад стадионот „Петар Милошевски“. Со завршувањето на овој дел од улицата, ќе се направи сообраќајно поврзување на улицата „Македонска фаланга“ со улиците во АРМ, со што ќе се овозможи намалување на сообраќајот на улицата „Партизанска“.

Улицата „Крушевска Република“ е дел од проектот за „Изградба, реконструкција и рехабилитација на 23 улици“, за кој градоначалникот Тони Коњановски, претходно најави дека ќе биде реализиран оваа градежна сезона. Работните активности во рамките на тој проект во моментот се во тек на 7 улици.