Изложба на Ристо Димовски и Златко Гецовски – Магаза

Изложба на Ристо Димовски и Златко Гецовски – Магаза

Уметниците Ристо Димовски и Златко Гецовски, во рамки на БИТ ФЕСТ 2015, пред битолчани и верните обожаватели на нивните дела, имаат чест да се претстават со авторска ликовна изложба „Уметнички Космос“.
Ликовната изложба „Уметнички Космос“ ќе биде отворена три дена, а е поставена во внатрешноста на Магазата во Битола. Посетителите ќе имаа задоволство да ги погледнат прекрасните примероци на двајцата автори.
Уметничките дела на Ристовски и Гецовски пленат со својата мистичност, уникатност, древност, перфекционизам и едноставност.
Коњи-масло на платно, Свети Никола-масло на штица, Пресвета Богородица- резба на орев, Цвеќе во вазна-масло на платно, Пресвета Богородица- релјефна икона техника масло и скулптурата Глава- резба на орев, се дел од колекцијата која што е изложена на изложбата.

BF2015_IzlozbaGecovski_1 BF2015_IzlozbaGecovski_2 BF2015_IzlozbaGecovski_3 BF2015_IzlozbaGecovski_4 BF2015_IzlozbaGecovski_5 BF2015_IzlozbaGecovski_6 BF2015_IzlozbaGecovski_7 BF2015_IzlozbaGecovski_8 BF2015_IzlozbaGecovski_9 BF2015_IzlozbaGecovski_10