Изложба на фотографија „Женски права“

Изложба на фотографија „Женски права“

Во фоајето на Центарот за култура во Битола, беше поставена изложбата на фотографии  на тема- Женски права.
За време на изложбата, посетителите имаа прилика да се запознаат со ликовите на жените-хероини кои го променија светот,  и им покажаа дека силата и храброста за промена знае да произлезе и од женсото срце.
Пред публиката беа изложени слики од: Мајка Тереза, Маргарет Таџер, Анџелина Џоли, Тина Тарнер, Ана Франк, Мерлин Монро, Принцезата Дајана и многу други.

BF2015IzlozbaZeni_1 BF2015IzlozbaZeni_2 BF2015IzlozbaZeni_3 BF2015IzlozbaZeni_4 BF2015IzlozbaZeni_5 BF2015IzlozbaZeni_6