КОМЕМОРАЦИЈА НА ФРАНЦУСКИТЕ ВОЕНИ ГРОБИШТА

КОМЕМОРАЦИЈА НА ФРАНЦУСКИТЕ ВОЕНИ ГРОБИШТА

По повод Денот на помирувањето од Првата светска војна, се одржа комеморативна церемонија на Француските гробишта во Битола, на која присуствуваше градоначалникот на Општина Битола Тони Коњановски, како и амбасадорот на Франција Сирил Бомгартнер и амбасадорката на Германија Анке Холштајн.

Делегациите, со полагање на свежо цвеќе, им оддадоа почит на загинатите војници и цивили за време на Првата светска војна. Во рамките на церемонијата, градоначалникот Коњановски, заедно со амбасадорите, го посетија и Францускиот меморијален комплекс.