Концерт Битолски дувачки оркестар

Концерт Битолски дувачки оркестар

„Битолскиот дувачки оркестар има своја долга традиција која денес е обновена и раководена под диригентската палка на Марјан Бакревски.
Најзначајниот настап Битолскиот дувачки оркестар го доживеа во Март 2015год со целовечерен концерт со солистот од виенската опера Дејан Тошев, одржан во големата сала на Ценатрот за култура во Битола.
Како минатата година така и годинава оркестарот се претстави во рамките на битолското културно лето БИТ ФЕСТ 2015.

BF2015DuvackiOrkestar_1 BF2015DuvackiOrkestar_2 BF2015DuvackiOrkestar_3 BF2015DuvackiOrkestar_4 BF2015DuvackiOrkestar_5 BF2015DuvackiOrkestar_6 BF2015DuvackiOrkestar_7 BF2015DuvackiOrkestar_8