Концерт на Еврејската хорска заедниза

Концерт на Еврејската хорска заедниза

Хорот на Еврејската заедница  „МОИС  ХАСОН“  со незаборавен концерт во МАГАЗАТА
Во Рамките на јубилејното битолско културно лето, БИТ ФЕСТ -2015, хорот на Еврејската заедница „МОИС  ХАСОН“,  на битолската публика повторно и приреди незаборавно дружење со композии од  вековната сефардска музичка традиција.
Хорот е формиран во 2004 год. од талентираниот еврејски диригент и  композитор              Моис Хасон, кој во март  1943 год.  ја доживеал судбината на најголем  дел од Евреите во Македонија и бил однесен во концентрациониот логор Треблинка.
Посетеноста на бројната публика, во дворот на Магазата, уште еднаш  потврдува дека  станува збор за  извонредни – прекрасни композиции.
BF2015HorEvrejskaZaednica_2015_1 BF2015HorEvrejskaZaednica_2015_2 BF2015HorEvrejskaZaednica_2015_3 BF2015HorEvrejskaZaednica_2015_4 BF2015HorEvrejskaZaednica_2015_5 BF2015HorEvrejskaZaednica_2015_6 BF2015HorEvrejskaZaednica_2015_7 BF2015HorEvrejskaZaednica_2015_8 BF2015HorEvrejskaZaednica_2015_9