Концерт на Џенгис Ибраим во Магазата

Концерт на Џенгис Ибраим во Магазата

Сатриот мајстор на ориентот, Џенгис Ибраим,  во придружба на младите битолски музучари, пред битолската публика се претставија со древна ориентална музика во фузија со џез варијации.
За време на концертот беа претставени композии со бравурозна извонредно богата фузија на ренесансата, барокот и современата музика, а исто така беа отсвирени многу древни музички мелоси.
Големата посетеност и задоволните лица на битолската публика, беа доказ за прекрасните изведби кои прозвучија од инструментите на врвниот мајстор.

BF2015DzengisIbrahim_1 BF2015DzengisIbrahim_2 BF2015DzengisIbrahim_3 BF2015DzengisIbrahim_4 BF2015DzengisIbrahim_5 BF2015DzengisIbrahim_6 BF2015DzengisIbrahim_7 BF2015DzengisIbrahim_8 BF2015DzengisIbrahim_9 BF2015DzengisIbrahim_10