КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ПО ПОВОД 4 НОЕМВРИ, ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА БИТОЛА

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ПО ПОВОД 4 НОЕМВРИ, ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА БИТОЛА

Со почеток во 10.00 часот, во салата на општина Битола започна крводарителска акција, во организација на општинската организација на Црвен крст Битола, на која вработените во општината и други граѓани се вклучија во активноста и даруваа крв.

Градоначалникот на општина Битола ги посети крводарителите и беше информиран од страна на претставниците на ОО на Црвен крст Битола и од вработените во Одделението за трансфузиологија во Клиничката болница, за самата активност и за бројот на крводарители. Тој ја поздрави хуманоста на граѓаните кои денес даруваа крв, со цел во иднина да спасат нечиј човечки живот.

Крводарителската акција е дел од настаните кои се реализираат во рамките на Програмата за одбележување на 4 Ноември, Денот на ослободувањето на Битола.