НАСЕЛБАТА КАРПОШ ДОБИ ДЕТСКИ ПАРК, ВО ПОДГОТОВКА СЕ УШТЕ ДВА НОВИ

НАСЕЛБАТА КАРПОШ ДОБИ ДЕТСКИ ПАРК, ВО ПОДГОТОВКА СЕ УШТЕ ДВА НОВИ

На голема радост на најмладите, во општина Битола, се работи на создавање нови детски катчиња за игра и рекреација. Завршени се работните активности во населбата Карпош, веќе се работи на новиот парк кај ОУ Климент Охридски, а идната недела планирано е да започне уредувањето на детскиот парк и во Долно Оризари.

Проектот во вредност од 4.600.000 денари го реализира Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион, со средства обезбедени од Бирото за рамномерен регионален развој.