НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА ДЕЦАТА

НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА ДЕЦАТА

По повод новогодишните и божиќните празници, градоначалникот на општина Битола д-р Владимир Талески им подари новогодишни пакетчиња на децата од Заводот за рехабилитација на деца со оштетен слух, говор и глас, Заводот за рехабилитација на деца со оштетен слух „Кочо Рацин“, Домот за доенчиња и мали деца, како и Дневниот центар за деца со посебни потреби.
Исто така, Градоначалникот им врачи подароци и на специјалната паралелка при ОУ „Ѓорѓи Сугарев“, Здружението на слепи лица, Здружението на деца со церебрална парализа, Здружението на глуви и наглуви, НВО Баирска светлина, НВО Ревита, НВО Еднакви крила, НВО Аманет, „Емануел“-здруежение на ица со посебни потреби, Сумнал – здружение за развој на ромската заедница.

Paketcinja12_2015-3 Paketcinja12_2015-2 Paketcinja12_2015-1 Paketcinja12_2015-4