ОБЕЛЕЖАН 9 МАЈ ДЕНОТ НА ЕВРОПА

ОБЕЛЕЖАН 9 МАЈ ДЕНОТ НА ЕВРОПА

Општина Битола во соработка со  ЕУ инфо точката и Делегација на ЕУ и оваа година  се вклучија во обележувањето на Денот на Европа.
Основни училишта и  СУ „Јане Сандански“  со својата креативност ги претставуваа 5–те земји членки на ЕУ :  Холандија, Луксембург, Обединето Кралство, Австрија, Естонија
Во забавниот дел настапија: детски хор „Ѕвончиња“, детски музички блок „Си-До“, Стефанија Милевска -музичка поп ѕвезда

Присутните ги поздрави Претседателката на Советот д-р Силвана Ангелевска и Амбасадорот на Романија во РМ Н.Е. Јустиниан Фошта

den_eu_5_15_1 den_eu_5_15_3 den_eu_5_15_2