ОБРАЌАЊЕ  НА ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА НАТАША ПЕТРОВСКА

ОБРАЌАЊЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА НАТАША ПЕТРОВСКА

„Се полемизираше многу околу локацијата?! Ниедна локација не е подобра или полоша.
Вирусот не мирува заради локацијата. Вирусот можи да се победи само со нашето однесување, со контролирана изолација, избегнување на непотребни излегувања и почитување на протоколи и препораки што со еден збор се вика дисциплина.
Како Градоначалник не поддржувам обзнанување на список на згрижените во оваа контролирана изолација. Тоа не се луѓе кои треба да бидат стигматизирани само заради тоа што треба да поминат денови во изолација како претпазливост на сите нас за евентуални, повторувам евентуални заразени. Конечно, да се држиме до премисата, не прави му го никому она што не би го правел за ближниот свој“……….

Денешното обраќање на градоначалничката на Општина Битола м-р Наташа Петровска, по однос на актуелната состојба во градот, погледнете го на следнит линк: