ОБЈАВЕН ЈАВНИОТ ПОВИК ЗА БИТФЕСТ 2019

ОБЈАВЕН ЈАВНИОТ ПОВИК ЗА БИТФЕСТ 2019

Општина Битола го објави јавниот повик за учество во програмата на Битфест 2019 година. Јавниот повик се однесува на кофинансирање на манифестации и проекти од областа на културата и тоа:

– музичко и музичко – сценска уметност

– театар

– ликовна уметност

– видео, фото, филмска уметност

– литература

– фолклор

– нови уметности

Вкупниот износ на средства кои се предвидени со овој повик е 4 000 000 денари. Право на учество на јавниот повик имаат сите заинтересирани субјекти, физички лица, правни лица, Здруженија на граѓани, владини организации и јавни установи од областа на културата (со седиште во Општина Битола). Ако апликантот е со седиште во друга општина, проектот/активноста треба да се случи на територија на Општина Битола. Деталите за јавниот повик и потребното барање, може да ги најдете на веб страницата на Општина Битола, на следниот линк:

http://www.bitola.gov.mk/%D1%98%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BA-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD-3/

Краен рок за поднесување на апликацијата со прилозите во еден примерок е петок, 7-ми јуни 2019 год., до 16 часот.