ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ПОЖАРНИКАРИТЕ

ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ПОЖАРНИКАРИТЕ

Денес  традиционално Општина Битола и ТППЕ – Битола го одбележаа денот на пожарникарите -20ти Мај. Прославени се 179 години од постоењето на Територијалната против пожарна едница во Битола, односно 179 години во служба на народот.    Противпожарната единица е опремена со најсоодветна опрема, но понатаму ќе биде и доопремувана со се што ќе биде потребно за ефикасно и навремено справување со несаканите пожари, додека  во наредниот период се очекува и зголемување на бројот на вработените во ТППЕ.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC