ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА РУСКАТА ДИПЛОМАТИЈА

ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА РУСКАТА ДИПЛОМАТИЈА

По повод Денот на руската дипломатија, во организација на Амбасадата на Руската Федерација и Почесниот конзулат во Битола, денес се одржа традиционална церемонија пред  споменикот „Руски крст“ во Битола.

Свежо цвеќе пред споменикот, положи и Делегација од општина Битола, предводена од заменик градоначалникот Бојан Бојкоски и претседателот на Советот Габриела Илиевска.