ОДБЕЛЕЖАН 9 НОЕМВРИ ДЕН НА НАРОДНАТА ЖАЛОСТ

ОДБЕЛЕЖАН 9 НОЕМВРИ ДЕН НА НАРОДНАТА ЖАЛОСТ

На француските гробишта во Битола, беше одблежан 9 ноември Денот на народната жалост, и Денот на примирјето од Првата светска војна од страна на амбасадите на Сојузна Република Германија и Република Франција. На комеморацијата свежо цвеќе положија градоначалникот на општина Битола д-р Владимир Талески, претставници од државната власт, дипломатскиот кор и други делегации.

Odbelezan9Noemvri_2015-4

Odbelezan9Noemvri_2015-1 Odbelezan9Noemvri_2015-2 Odbelezan9Noemvri_2015-3