ОДРЖАН ЕВРОПСКИОТ ТЕНИСКИ ТУРНИР ЗА ЈУНИОРИ

ОДРЖАН ЕВРОПСКИОТ ТЕНИСКИ ТУРНИР ЗА ЈУНИОРИ

Во организација на Тенискиот клуб „Битола“, во периодот од 28.05 до 01.06.2024, во Битола се одржа Европскиот тениски турнир за јуниори до 14 години „BITOLA OPEN 2024”.  Во име на Општина Битола, како поддржувач на клубот, наградите на победниците на турнирот во машка и женска конкуренција им ги доделија градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски и советниците Бојан Бојкоски и Зоран Петковски.