ОЛИМПИСКА ОБУКА ЗА НАПРЕДЕН СПОРТСКИ МЕНАЏМЕНТ

ОЛИМПИСКА ОБУКА ЗА НАПРЕДЕН СПОРТСКИ МЕНАЏМЕНТ

Македонскиот олимписки комитет денес во Битола приреди олимписка обука за напреден спортски менаџмент на спортската администрација во општина Битола. На информативно-промотивниот настан во Битола, претставниците на МОК  ја претставија едукативно спортската платформа која претставува теоретско-практична платформа за унапредување на работата во рамки на олимписките спортски организации.

„Активноста на МОК ја поддржа општината затоа што придонесува за поместување на состојбите во спортот. Факт е дека во минатото нашиот град се радувал на успесите на спортистите,  но за жал денес ситуацијата не е таква и нема вистински резултати. Со  денешниот настан отвораме нови видици за спортските работници и уверена сум дека битолчани ќе може да дадат голем придонес за да наскоро зборуваме за резултати, рече меѓудругото градоначалничката на општина Битола, м-р Наташа Петровска.

МОК за потребите на општина Битола денес ја промовираше спортската програма „Вовед во Олимписка обука за напреден спортски менаџмант“ во која се содржани 6 модули за организирање на настани, спортски маркетинг и други олимписки програми за вработените во областа спорт во образовните институции, спортски клубови и институции од Битола.