ОПШТИНА БИТОЛА ГИ ОБЈАВИ СУМИТЕ ЗА ПОДДРШКА НА КУЛТУРНИТЕ НАСТАНИ

ОПШТИНА БИТОЛА ГИ ОБЈАВИ СУМИТЕ ЗА ПОДДРШКА НА КУЛТУРНИТЕ НАСТАНИ

Како општина која во делот на транспарентноста и отчетноста е на врвот во земјава и овој пат Општина Битола ги информира граѓаните за средствата, со кои беа поддржани досегашните културни настани во текот на оваа година.

1. Концерт на Галија и Нокаут 250 000 денари
2. Три концерти на Авалон Продукција ( А.Медуњанин, Д. Рундек, Ж. Бебек) 600 000 денари
3. Концерт на камерен оркестар 150 000 денари
4. Локум фест 120 000 денари
5. Илинденски денови 200 000 денари
6. Џез фестивал 100 000 денари
7. Концерт на Петар Грашо 500 000 денари
8. Битола отворен град 600 000 денари
9. Фестивал на музика и вино 300 000 денари
10. Тра-ла-ла со камерен оркестар 150 000 денари
11. Незаборав (електронска верзија) 156 000 денари
12. Одбележување на денот на младите 120 000 денари
13. 300 работи, Триста 28 000 денари
14. ИФФК Браќа Манаки 220 000 денари
15. Мал битолски Монмартр150 000 денари
16. Одбележување на 60 години Македонски Научно Друштво Битола 375 000 денари