ОПШТИНА БИТОЛА ПРЕЗЕМА ДОПОЛНИТЕЛНИ МЕРКИ ЗА ШТО ПОБРЗО СПРАВУВАЊЕ СО ПОЖАРОТ КАЈ „ЖИТО БИТОЛА“

ОПШТИНА БИТОЛА ПРЕЗЕМА ДОПОЛНИТЕЛНИ МЕРКИ ЗА ШТО ПОБРЗО СПРАВУВАЊЕ СО ПОЖАРОТ КАЈ „ЖИТО БИТОЛА“

После пожарот кој избувна попладнево во фабриката за леб и бели печива „Жито Битола“, екипите на ТППЕ Битола интервенираат на терен.

Градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски, веднаш пристигна на местото и воспостави дополнителни контакти со цел добивање поголема поддршка за навремено локализирање на пожарот.

Коњановски информираше дека на терен се девет возила и 27 пожарникари на противпожарната единица, а од негова страна побарана е поддршка и од РЕК Битола од каде пристигна дополнително возило – цистерна која ќе помогне во гаснењето на пожарот. Градоначалникот воспостави контакт и со директорот на ЦУК Стојанче Ангелов и Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, со цел преземање на сите потребни мерки и спречување на понатамошно ширење на пожарот.