ОСМОМАРТОВСКИ КУГЛАРСКИ ТУРНИР ВО БИТОЛА

ОСМОМАРТОВСКИ КУГЛАРСКИ ТУРНИР ВО БИТОЛА

Во кугланата во Битола, се одржа осмомартовски турнир во куглање, на кој учествуваа поголем дел од кугларките од Македонија. Убедливо најдобри на турнирот беа битолските кугларки, а првото место го освои Андреа Вељаноска од Битола.

На турнирот, присуствуваше и градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски, кој им ги врачи наградите на првопласираните три кугларки, посакувајќи им многу нови успеси во понатамошниот период.

Турнирот кој се одржа во пресрет на 8 март – Меѓународниот ден на жената, има за цел да даде поттик за родова еднаквост во повеќе спортови, меѓу кои и во куглањето.