ОТВОРАЊЕ НА БИТ ФЕСТ 2022 СО КОНЦЕРТ НА КАРОЛИНА ГОЧЕВА

ОТВОРАЊЕ НА БИТ ФЕСТ 2022 СО КОНЦЕРТ НА КАРОЛИНА ГОЧЕВА

На 19.06 во недела, започнува 14 издание на Битолското културно лето „БИТ ФЕСТ 2022“.

Оваа година, Општина Битола, посветува посебно внимание на поддршка и промоција на македонската културна сцена, традиционалните манифестации и содржини и висококвалитетните филмски, театарски  и други сценски уметности, кои ќе овозможат квалитетни културни настани и активен културен живот во Битола, за сите генерации, во текот на целото лето.

Свеченото отворање на новото издание на БИТ ФЕСТ 2022, со нов концепт и многу културно – уметнички содржини започнува од Античкиот театар Хераклеја Линкестис, со концерт на еден од најдобрите македонски женски вокали, македонската поп дива, нашата битолчанка Каролина Гочева.

Не пропуштајте да бидете заедно со Каролина и безвременските песни од целата нејзина музичка кариера.

Билетите за концертот, по цена од 200 денари, ќе бидат пуштени во продажба од вторник 14 јуни во Офицерскиот дом во Битола.