ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБАТА „БИТОЛСКИТЕ ЕСНАФИ“

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБАТА „БИТОЛСКИТЕ ЕСНАФИ“

Како дел од активностите по повод Свети Нектариј Битолски, вчеравечер во фоајето на народниот театар во Битола, беше отворена изложбата „Битолските еснафи“.Изложбата ја отвори градоначалничката на Општина Битола, м-р Наташа Петровска. На неколку штандови во организација на Регионалната занаетчиска комора, беа презентирани повеќе различни производи – изработени од страна на битолски занаетчии, а присутните имаа можност да погледнат и документарен филм во кој беа прикажани повеќе приказни раскажани од самите занаетчии, кои комплетно го прикажуваат процесот на добивање на одреден производ.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC