ПЕТРОВСКА СО ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА УЧИТЕЛОТ

ПЕТРОВСКА СО ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА УЧИТЕЛОТ

Градоначалничката на Општина Битола м-р Наташа Петровска упати честитка до учителите по повод 5 Октомври, Меѓународниот ден на учителот.

„Улогата на учителот во животот на децата е една од клучните за нивниот развој, за тоа како ќе се соочат со животните предизвици, но и за тоа како ќе се борат со нив. Токму затоа, во време на вака отежнати околности со кои се соочуваме – пандемија, уште позначајна е улогата на наставникот. Да се учат децата, да се вградуваат нови знаења од различни области, но и да се создаваат вредности во нив на толеранција, разумност, креативност, самодоверба, во вакви околности е бездруго за почит.

Од таму, упатувам длабок поклон до сите наставници за вложените напори и труд да останат достојни на својата професија,  непоштедливо ангажирајќи се во исполнувањето на своите работни задачи.

Нека е честит Денот на учителот!“, рече Петровска.