ПОЛОЖЕНО СВЕЖО ЦВЕЌЕ ВО ЧЕСТ НА ЗАГИНАТИТЕ КАЈ ГАЈРЕ

ПОЛОЖЕНО СВЕЖО ЦВЕЌЕ ВО ЧЕСТ НА ЗАГИНАТИТЕ КАЈ ГАЈРЕ

Денес пред споменикот на бранителите „ Ангел “ градоначалникот на Општина Битола д-р. Владимир Талески како и други делегации, положија свежо цвеќе, по повод 14 години од загинувањето на битолските резервисти на патот Шипковица кај Гајре.
Имињата на овие македонски синови вечно ќе останат врежани во нашите срца и со златни букви испишани во историјата на нашиот град.

cveke_gajre_5_15_1 cveke_gajre_5_15_4 cveke_gajre_5_15_3 cveke_gajre_5_15_2