ПОЛОЖЕНО СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМОТ

ПОЛОЖЕНО СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМОТ

Заменик градоначалничката на Општина Битола, Емилија Костурски, претставници од Советот на Општина Битола, претставници од Сојузот на борци, гости од Русија и претставници на Меѓународниот Славјанскиот универзитет и други граѓани и организации, денес положија свежо цвеќе пред споменикот на НОАВМ, по повод 9 мај – Денот на Европа и денот на победата над фашизмот. „Ми претставува особен чест, што денес во името на градоначалничката Наташа Петровска, сме тука да одадеме почит на паднатите борци и оние кои што го дадоа животот за денес ние да уживаме во слободата. Исто така, денес го славиме и денот на победата – 9 Мај Денот на Европа, ден кој што нé потсетува дека мораме да продолжиме да работиме, да го зачуваме мирот, обединети во различностите“, изјави заменик градоначалничката Емилија Костурски.