ПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА МОСТОТ КАЈ БЕЗИСТЕНОТ

ПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА МОСТОТ КАЈ БЕЗИСТЕНОТ

Откако општината ја обезбеди потребната документација од државните институции, од денес започнаa градежните активности за реконструкција на Мостот кај Безистенот. Согласно склучениот договор за проектирање и изведба, активностите треба да бидат завршени за 20 работни дена, по што ќе следува период од 28 дена за постигнување на потребната цврстина на бетонот, пробно товарање и пуштање во употреба.

Проблемот со мостот, од страна на градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски и неговиот тим, беше констатиран уште првиот ден од преземањето на градоначалничката функција. Иако, локалната самоуправа започна веднаш со подготовка на документација, постапките низ државните институции се одвиваа четири месеци.