ПРВА ФЕСТИВАЛСКА ВЕЧЕР „ТРАДИЦИОНАЛНА МУЗИКА И ИГРА“

ПРВА ФЕСТИВАЛСКА ВЕЧЕР „ТРАДИЦИОНАЛНА МУЗИКА И ИГРА“

Со традиционално Дефиле по Широк Сокак и орото „Комитско“во изведба на КУД „Илинден“ Битола, на ракометното игралиште свечено беше отворено 47 издание на фестивалот „Илинденски денови“.

Во рамките на програмата настапуваа:

1. Ансамбл „Македонија“ Скопје
2. КУД „Кирил Пејчиновиќ“ Теарце
3. АФС “Франце Маролт“ Љубљана, Словенија
4. КУД „Јахи Хасани“ Чегране, Гостивар
5. ЗФГ „Копачка“ Драмче Делчево
6. МКД „Браќа Миладиновци“ Осијек, Хрватска
7. КУД „Младост“ Јосифово
8. КУД „Јени Хајат“ Радовиш
9. КУД „Петофи Шандор“ Ласлово, Хрватска
10. АФ „Гоце Делчев“ Битола
11. Фолклорен Ансамбл „Пол’ана“ Брно, Чешк