ПРОГЛАСЕНИ НАЈУСПЕШНИТЕ СПОРТИСТИ НА БИТОЛА ЗА 2018 ГОДИНА

ПРОГЛАСЕНИ НАЈУСПЕШНИТЕ СПОРТИСТИ НА БИТОЛА ЗА 2018 ГОДИНА

Ракометарот Филип Кузмановски, кој го носи дресот на Еурофарм Работник е избран за спортист на Битола за 2018 година. Тој се приклучи на листата на досегашните 55 избрани битолчани, на кои низ годините наназад им е доделено ова престижно признание.

На изборот беа наградени педесетина поединци и клубови, а беа доделени и посебни награди, од страна на заменик градоначалничката Емилија Костурска и претседателот на Советот на Општина Битола Валентин Груевски.

Сојузот на спортови, покрај Филип Кузмановски, годинава одлучи да ги награди и следните поединци:

Борче Стојановски (Боди-билдинг клуб Сити Џим)

Ана Ивановска (СК РЕК Битола)

Горан Тромбев (Боди-билдинг клуб Алфа фит)

Никола Бубевски (Кик-бокс клуб Енерџи)

Изабела Димовска (ОК Пелистер волеј)

Филип Чурлевски (РК Еурофарм)

Филип Божиновски (Кик-бокс клуб Нинџицу)

Габриела Величковска (ЖРК Пелистер)

Александар Најдовски (БК Пелистер)

Нора Мемедова (КК Пелистер)

Олгица Стојановска (Фитнес Сити Џим)

Елеонора Димковска (КГС Партизан)

Спасе Петровски (АК Олимп)