РАБОТНА СРЕДБА СО КОМИСИЈАТА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ И ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА

РАБОТНА СРЕДБА СО КОМИСИЈАТА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ И ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА

Градоначалникот на Општина Битола Тони Коњановски и Претседателката на Советот на општината, Габриела Илиевска, денес, на работна средба со Претседателката на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација, Весна Бендевска, разговараа за зголемување на понатамошната соработка помеѓу општината и комисијата.

Целта на идната соработка е да се овозможи ефикасна системска и долгорочна превенција и заштита од дискриминација.