РЕКОНСТРУИРАН ПОТПОРНИОТ ЅИД НА УЛИЦА ДЕВЕАНИ

РЕКОНСТРУИРАН ПОТПОРНИОТ ЅИД НА УЛИЦА ДЕВЕАНИ

Заврши реконструкцијата на потпорниот ѕид на ул. „Девеани“, клучен за безбедноста на жителите и објектите во овој дел од градот.

Екипите на КЈП „Нискоградба“ го санираа целиот потпорен ѕид, кој поради постојатното поткопување од атмосферските води и повремените оштетувања, им падна во дворовите на жителите на дел од оваа улица.

Општина Битола, за санација на потпорниот ѕид на ул. „Девеани“ издвои 914.000 денари, со што со што е извршена уште една интервенција која доби лик каков што заслужува.