СААТ КУЛАТА ОСВЕТЛЕНА ВО БОИТЕ ЗА ПОДДРШКА НА ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

СААТ КУЛАТА ОСВЕТЛЕНА ВО БОИТЕ ЗА ПОДДРШКА НА ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

По повод Меѓународниот ден на лицата со ретки болести, Саат кулата во Битола, вечерва е осветлена во боите кои испраќаат порака за поддршка на овие лица. На овој начин, Општина Битола, уште еднаш потенцира дека потребно е да се подигне јавната свест за предизвиците со кои се соочуваат лицата со ретки болести, како и да им се помогне во полесно надминување на секојдневните проблеми.

Покрај ваквиот начин на поддршка, општината во соработка со други институции во градот, организираше повеќе настани посветени на овие лица, а преку Програмата за социјална заштита, на иницијатива на градоначалникот Тони Коњановски и со поддршка од Советот на општината, од минатата година, обезбедени се 1.000.0000 денари за лицата со ретки болести.