САНАЦИЈА НА ПАТ ВО СЕЛО ЦРНОБУКИ

САНАЦИЈА НА ПАТ ВО СЕЛО ЦРНОБУКИ

Каллив пат и тешка проодност до Манастирот Свети Атанасиј во селото Црнобуки. Таква беше состојбата во ова место до рано утринава, од кога Општина Битола во соработка со ЈП Нискоградба, започна со санација на патот во должина од 300 метри. Активностите предвидено е да завршат во текот на оваа седмица.