САНИРАЊЕ НА УЛИЦИТЕ ВО СЕЛО ЕГРИ

САНИРАЊЕ НА УЛИЦИТЕ ВО СЕЛО ЕГРИ

Започна санирањето со тампон на улиците во село Егри. Од предвидените четири краци во должина од 400 метри, два веќе се тампонирани, а деновиве ќе бидат завршени и другите два краци. Надлежните служби од општинската администрација и претставник од Советот на Општина Битола, денес на терен извршија увид во реализацијата на активностите и се сретнаа со дел од жителите на селото, со кои разговараа за проблемите со кои се соочуваа жителите од овие улици, движејќи се низ калливи и речиси непроодни улици.

Со санацијата на улиците која е во тек, овие проблеми ќе бидат надминати.