Сила на слободата со специјален настан на БИТ ФЕСТ

Сила на слободата со специјален настан на БИТ ФЕСТ

На плоштадот Гоце Делчев, во рамките на десеттото издание  БИТ ФЕСТ, премиерно беше изведен мултимедијалниот настан  „Сила на слободата“
За време на „слободниот“ перформанс, пред  многу бројната публика беа претставени неколку уметнички точки со уникатни и креативни содржини.  За музичкиот перформанс се погрижи  Слај-проџект, своја уметничка точка имаа и артистите на модерниот балет Анастасија, поддршка дадоа и Конзулите од мото-клубот, а целиот настан беше  синиман од Гнасни деца продукција.  Исто така духот на креативноста дојде до израз преку авангардните фризури на фризерското студио ЛТД, а диџејот Аце-Мице го промовираше својот деби албум DANCE. Целиот настан имаше слободен и алтернативен пристап на изразување кадешто модели беа познати пеачки, спортистки, глумици и д-џејќи.

BF2015SilaSloboda_1 BF2015SilaSloboda_2 BF2015SilaSloboda_3 BF2015SilaSloboda_4 BF2015SilaSloboda_5 BF2015SilaSloboda_6 BF2015SilaSloboda_7 BF2015SilaSloboda_8 BF2015SilaSloboda_9 BF2015SilaSloboda_10 BF2015SilaSloboda_12 BF2015SilaSloboda_13 BF2015SilaSloboda_14 BF2015SilaSloboda_15