СООПШТЕНИЕ

СООПШТЕНИЕ

На денешната средба помеѓу претставниците на Општина Битола и Ракометниот клуб Еурофарм Битола се постигна значителен напредок во финализирање на договорот за уредување на капиталната и управувачката структура на Р.К Еурофарм Работник и Р.К Пелистер.

Спорно прашање кое и понатаму останува за надминување е книговодственото порамнување на Р.К Пелистер, а особено нецелосно утврдените, познати долгови на Р.К Пелистер во периодот до 2017 година.