СООПШТЕНИЕ

СООПШТЕНИЕ

Почитувани,

Во интерес на вистината, по изнесените ставови од страна на ВМРО ДПМНЕ, околу доставеното барање до општината за нивни активности, во прилог ја објавуваме целата кореспонденција низ документи.

Општина Битола, останува доследна на почитување на законските одредби.

Во дадениот случај, нагласува дека: воопшто не била дискутабилна локацијата, туку целта на јавниот собир, изнесена во нивното прво барање, чија имплементација, е кршење на Изборниот законик.