СРЕДБА СО АМБАСАДОРОТ НА РЕПУБЛИКА ПОЛСКА

СРЕДБА СО АМБАСАДОРОТ НА РЕПУБЛИКА ПОЛСКА

Вчера, градоначалникот на Општина Битола д-р Владимир Талески оствари средба со амбасадорот на Република Полска Н.Е Јацек Мултановски. Темата на средбата беше развивање и продлабочување на соработката помеѓу Општина Битола и повеќе градови од Полска, во повеќе области особено во областа на културата.

PolskiAmbasador_2015-1 PolskiAmbasador_2015-2 PolskiAmbasador_2015-3